• Dispuutshuis Energia

Prinsengracht 1129

Huyschlied

“Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch Huysch”

Prinsengracht 1129, aka PG1129, aka het Huysch klinkt voor alle Energianen natuurlijk als thuiskomen. Het is de rots in de branding aan de Amsterdamse grachten, tegenover Carré. Met recht is te zeggen dat dit paleis het mooiste dispuutshuis is van Amsterdam. Met haar zeer centrale ligging, kijkend over de Amstel, is het dan ook niet voor niets het bruisende centrum van het dispuut, met als hoogtepunt uiteraard Koningsdag.

Niet voor niets kunnen dan ook louter de mooiste leden het verdienen om één van de tien felbegeerde plekken binnen het Huysch te veroveren. Deze mannen, stuk voor stuk in het bezit van een ijzersterk karakter en formidabel gelaat, zijn immers de drijfveren van het dispuut. Sociaal capabel als ze zijn vormen ze zonder moeite de brug tussen Actief en Oud E.N.E.R.G.I.A.. Voelt u zich dan ook immer welkom een koude Jan te komen nuttigen of, mits het weer het toelaat, een duik te nemen in ons royale zwembad.

Zorgt u echter wel dat u zich correct gedraagt, anders zal onze Huysch oudste, Maverick, niet schromen u een corrigerende haal toe te dienen. Zelden komt het immers voor dat een bewoner van een dispuutshuis zo lang zo intensief betrokken blijft als Mav. Haar avonturen zijn tegenwoordig hier te volgen op GezichtsBoek.

  • Zwembad amsterdam
Dispuutshuis ASC E.N.E.R.G.I.A Amsterdam